Ellebæt | Kat Lassen

Ellebæt serien er skrevet af Kat Lassen,

og illustreret af Anita Sølver.

Klik på hver af bøgerne for at læse mere om dem.

Hør Kat fortælle om tankerne bag Ellebæt:

Source: Katri Tikkanen
Source: undefined
Source: undefined

Ellebæt 1
Jagten på den stjålne skat

Ellebæt - Jagten på den stjålne skat, er en sjov og spændende historie, hvor man møder både mosekonen, en kæmpeørn og ikke mindst trolden Grumpe, der kan prutte så grønt og fælt, at næsen visner.

Ellebæt er egnet til både højtlæsning og læs selv.

Det lød som et tordenbrag, og Ellebæt kunne have sværget på, at jorden rystede under dem.

”Se,” udbrød Tit bange og pegede.

En grøn tåge kom langsomt snigende og omringede dem.

Emma og Rasmus elsker, når farmor fortæller historier om pigen Ellebæt, der tager på eventyr i Gammelskov, hvor der bor både trolde og feer. Men gemmer farmor også på en hemmelighed? Hvem tilhører for eksempel den lille stemme, som farmor taler med nede i stuen om aftenen? Og hvordan kan en fodbold pludselig trille helt af sig selv? Emma synes, det er meget mystisk.

Ellebæt 2
Kampen om trylleplasteret

Ellebæt – Kampen om trylleplasteret er en sjov og spændende historie, hvor man både møder en lille drilletrold, Mosekonen og et par drager, der ikke kan enes.

Ellebæt er egnet til både højtlæsning og læs selv.

Ellebæt gav et forskrækket hyl fra sig, idet en kæmpestor skællet, blå vinge ramte træet, hun havde gemt sig bag. Vingen trak sig hurtigt tilbage og lagde sig som et skjold om væsnet, så hun ikke kunne se andet end et par store, grove fødder med enorme kløer. ”Hvem er du?” buldrede en stemme fra bag vingen. ”Jeg … jeg hedder Ellebæt … ” stammede hun.

Emma og Rasmus elsker, når farmor fortæller historier om pigen Ellebæt, der tager på eventyr i Gammelskov, hvor der bor både trolde, feer og mange andre væsner.

Ellebæt 3
Den forsvundne skyggekat

I Ellebæt – Den forsvundne skyggekat er en heks pludselig blevet ond. Hvor langt vil Ellebæt gå for at redde Gammelskov? Vil hun for eksempel gå ud i sumpen, som end ikke fuglene tør flyve hen over?

Ellebæt er egnet til både højtlæsning og læs selv.

”Pas på!” råbte Tit, da det første lilla lyn skød ud af heksens pegefinger. Lynet ramte havelågen bag dem, så lågen knaldede i med et brag.

”Jeg sagde det jo!” hylede heksen, idet endnu et lyn fór mod dem.

Denne gang ramte lynet Tit i luften. Den lille fe rullede baglæns og ramte et træ bag hende.

Emma og Rasmus elsker, når farmor fortæller historier om pigen Ellebæt, der tager på eventyr i Gammelskov, som er fuld af magiske væsner.

Ellebæt – Den forsvundne skyggekat er den tredje bog i serien om Ellebæt. Bogen kan læses uafhængigt af de to første.