Om | Kat Lassen

Hej. Jeg hedder Kat Lassen. Jeg er forfatter, kunstner, mor til to og bor til daglig på Sjælland med min lille familie i et gammelt, skævt hus og tilhørende have, der prydes af mine haveskulpturer, kunst på træerne og mange, MANGE roser.

Som barn havde jeg en fantasi der til tider kunne spænde ben for min virkelighedsopfattelse, og at dagdrømme var en daglig udfordring for mig at undgå, især da jeg blev skolebarn. Om jeg var decideret fantast, er måske i overkanten, men jeg lænede mig nok lidt op ad begrebet. Som voksen har jeg dog lært at skelne og bruger min myldrende tankevirksomhed og kringlede indre påfund som en force og kanaliserer det ud ved hjælp af mine tekster.

Jeg elsker min ro, langt ude på landet, men elsker lige så meget at være iblandt mennesker. De giver mig inspiration til alle mulige historier, og jeg kan sagtens nyde at sidde på en cafe med en kop kaffe og bare suge til mig. Der er så mange menneskelige relationer og små historier rundt omkring mig på cafeen. Da jeg var i starten af fyrrene, tog jeg endda kortvarigt job som bartender, for er der noget en bartender oplever så er det forskellige mennesker med lige så forskellige historier. Jeg er nok den type forfatter der fortrækker at gå i marken og opsøge real life (hvis det er muligt) inspiration til mine tekster.

Til daglig arbejder jeg også med børn på en skole. Dette job beriger mig på så mange måder i forhold til at følge med den nutidige børneånd og hvad der bevæger sig og bevæger dem. Børn inspirerer mig i det hele taget både til mine børnebøger, men også menneskeligt, da de er fulde af håb, kærlighed og umiddelbarhed. Børns følelser er ikke pakket ind og de lever i nuet. Børn hjælper mig generelt til altid at forsøge at blive et bedre menneske, egentlig ikke for min egen skyld, men for deres og for fremtiden.

Min kunstneriske side er skulpturer, og især haveskulpturer ejer mit hjerte. Jeg elsker have/haver og heri hvorfor jeg er endt som haveskulpturskunstner. Jeg startede med at pynte min egen have, men den blev overfyldt og folk lagde mærke til min kunst og ville købe den, og sådan startede den historie. Slag i slag og pludselig var jeg fungerende kunstner, og mine skulpturer ses efterhånden i flere og flere haver.

Se under menupunkter for yderligere information om henholdsvis mine bøger til børn, voksne, kunst eller hvis du/I er interesseret i et livligt og farverigt foredrag – målgrupper børn (indskoling) eller tweens (mellemtrin).