Moderhjerte | Kat Lassen

Indeholder to noveller af Kat Lassen

Udgivet hos Forlaget Leitura

© All rights reserved

Skrevet af Kat Lassen, Dorte Roholte, Kia Lundsgaard, Laura Helena Pimentel da Silva og Signe Fahl

Forord:

En efterårsaften i 2021 sad fem vidt forskellige kvinder omkring et bord med lækker mad og hyggede sig.

Fem kvinder med forskellig baggrund og profession. Fem kvinder med stor aldersforskel og fremtoning. Fem kvinder, der har kærligheden til bøger og skriveriet tilfælles, og ikke mindst fem kvinder, der alle er mødre. Og det var netop moderskabet, som samtalen handlede om den aften.

At være mor er som et pendul, der konstant svinger gennem en uendelig mængde af følelser.

Denne antologi er vores – de fem kvinders – samlede bud på, hvad moderhjertet blandt andet kan indeholde. Vi har hver især skrevet vores tekster uden at vide, hvad de andre havde i tankerne. Vores mål har været at give nogle bud på, hvad det at være mor vil sige – uden at være bange for at skrive om de forbudte følelser, en mor også kan have, og samtidig hylde mødre for deres mod, deres humor og tålmodighed.

Antologien indeholder ni noveller og en fagtekst, der er lige så forskellige i indhold, sprog og udtryk som deres forfatterinder. Netop forskelligheder er med til at binde dem sammen til et større hele.

- Dorte, Kat, Laura Helena, Kia og Signe

Kat Lassen har bidraget med novellerne

Det gode liv

Det gode liv omhandler to familier der bor ved siden af hinanden. Mødrene i familierne holder øje med hinanden over hækken. De formoder at dem på den anden side af hækken lever ”Det gode liv”. Sandheden er dog en helt anden og hvert hus rummer tab, sorg, vold og skam.

I sidste ende opdager de to kvinder dog dette om hinanden, og så står de sammen for at udholde, hvad livet har budt dem.

Novellen byder op til dans med perfekthedskulturen og troen på, at græsset er grønnere på den anden side.

 

Moderskab, morskab eller bare en mor

Moderskab, morskab eller bare en mor er en lun og humoristisk novelle. Novellen viser et fint billede af, at livet som singlemor og arbejdsliv ikke altid hænger sammen.

Malene er journalist og får til opgave at skrive en artikel om moderskab. Dette kan dog være lidt af en udfordring, når man er lige midt i sit eget moderskab med to syge børn, en ex-mand og hans nye kæreste og så ja ...  børn lige midt imellem.

Malene fører på fineste vis læseren igennem en weekend, hvor hun, som mange andre forældre, må igennem lidt af hvert. Hun laver undervejs små citater om moderskabet, når det er værst og bedst alt imens hun venter på, at der rent faktisk bliver et roligt øjeblik til, at hun kan skrive sin artikel om Moderskab.

Citat: Glæden ved at være mor er blandt andet, hvor god du bliver til at sluge kameler.